De zomer is weer in zicht en het is daarom het perfecte weer om te relaxen in de tuin! De vuurschaal en de vuurtafel zijn beiden producten om echt sfeer te creëren. Ben jij ook op zoek naar meubels die sfeer kunnen creëren in je tuin? In dit blog vergelijken wij de vuurschaal met de vuurtafel en welke voordelen er gebonden zitten aan beiden producten.

Een vuurschaal voor het echte outdoor gevoel

Een vuurschaal is strak vormgegeven, maar toch geeft het een enorm gezellige sfeer in je tuin of op de camping. Een vuurschaal is ook erg gemakkelijk in gebruik. Met de steeds warmer wordende dagen en de zomer die om de hoek zit te wachten is een vuurschaal het ideale meubel om in je tuin te hebben. Een kampvuur is gezellig, maar een vuurschaal is toch een product waar je oog eerder op zou vallen. Voor de mensen die fan zijn van kamperen is een vuurschaal ideaal.

Of toch liever een vuurtafel?

In ons vorige blogartikel over vuurtafels hebben we je al verteld welke verschillende soorten er zijn. De vuurtafel is net als de vuurschaal een echte eyecatcher. Een vuurtafel zorgt voor een diner met vrienden of familie voor een hele gezellige sfeer. Plus, je kunt hier bijvoorbeeld je bord op kwijt als je daarmee op schoot zat te dineren.

 

De voordelen van de vuurschaal en de vuurtafel

We hebben ook al een aantal voordelen van de vuurtafel benoemd in ons vorige blogartikel. Om er nog een paar te herhalen is het zo dat een vuurtafel o.a. erg veilig is, omdat een vuurtafel voornamelijk op gas werkt. Zo krijg je geen last van as of vonken. Vaak heeft een vuurtafel daarnaast ook een klassieke uitstraling. Deze zijn uiteraard dan ook weer in verschillende vormen en kleuren te verkrijgen. Met een vuurtafel hoef je ook geen lage zittingen erbij te pakken. Je kan gewoon blijven zitten op je loungebank.

De vuurschaal geeft een iets robuustere look in je tuin. De vuurschaal heeft ook een dubbele werking. Je kan hem gebruiken zonder rooster, maar als je een rooster aan een vuurschaal toevoegt heb je een BBQ. Een vuurschaal is daarnaast ook erg handig als je op reis bent. Een vuurschaal is geschikt om mee te nemen naar een camping om vervolgens met anderen te barbecueën. Daarnaast is een vuurschaal ook gemaakt van vuurbestendig materiaal zoals cortenstaal of gietijzer.

Zoals je ziet hebben de vuurschaal en de vuurtafel beiden hun eigen voordelen. De keuze is aan jou voor welke je uiteindelijk kiest.