Hieronder vind je de antwoorden van de meest gestelde vragen over vuurkorven en vuurschalen.

Kan ik mijn bestelling ook af komen halen?

Nee, dat kan niet. Wij hebben geen showroom en hebben geen afhaal mogelijkheden in ons magazijn.

Daarnaast werken wij samen met een aantal ateliers waar onze vuurschalen op maat worden gemaakt. In sommige gevallen wordt de vuurschaal of vuurkorf dan ook rechtstreeks vanaf het atelier, waar de vuurkorf gemaakt wordt, opgestuurd naar de klant.

Plaatsing en montage van mijn vuurkorf?

Plaats je vuurkorf of vuurschaal op een zo open mogelijke plek. Zorg ervoor dat er altijd bluswater in de buurt is.
De vuurkorf of vuurschaal wordt in stevige verpakking geleverd en zijn eenvoudig te monteren.
Bij iedere vuurkorf of vuurschaal wordt een montage handleiding meegeleverd.

De vuurkorven of vuurschalen van Decovuurkorven.nl zijn onderhoudsvrij.

Kan de vuurschaal ook roesten?

Elke vuurschaal zal na verloop van tijd vormen van roest gaan vertonen. Door de temperatuurverschillen, zeker bij tuinhaarden, vuurkorven en vuurschalen, zal het staal krimpen en uitzetten. Dit is een natuurlijk proces dat niet tegen te houden is. Als gevolg van het krimpen en uitzetten van het staal ontstaan er kleine haarscheurtjes in het plaatwerk en rondom de randjes. In deze haarscheurtjes zal uiteindelijk roest ontstaan.

Ook al is er in sommige gevallen bijvoorbeeld een zwarte coating aangebracht, deze is vaak decoratief van aard en kan de roestvorming nooit volledig voorkomen. Je dient er dus altijd rekening mee te houden dat stalen of RVS of gecoate vuurschalen zullen gaan roesten.

 

Er zijn wel wat eenvoudige tips om roestvorming op je vuurschaal wat te verminderen of in ieder geval wat langer uit te stellen:

  • Gebruik een beschermhoes
  • Na gebruik in een schuur of onder een afdak plaatsen
  • Je vuurschaal behandelen met ouderwetse kachelpoets of olie
    Dit is o.a. te koop bij gespecialiseerde kachelwinkels, maar soms ook bij drogisterijen.
    De kachelpoets kun je iets verdunnen met terpentine en vervolgens uitsmeren met een kwastje. Nadat je dit gedaan hebt, is het zaak de poets goed uit te poetsen met oude kranten.
    Een alternatief voor kachelpoets kan ook zijn dat je de vuurschaal volledig behandelt met een in olie gedrenkte doek. Een haard die licht is ingevet, roest minder snel.