VEEL GESTELDE VRAGEN ALGEMEEN
Kan ik mijn bestelling ook af komen halen?
Nee, dat kan niet. Wij hebben geen showroom en hebben geen afhaal mogelijkheden in ons magazijn.
Daarnaast werken wij samen met een aantal ateliers en constructiebedrijven waar onze vuurschalen en tuinhaarden op maat worden gemaakt. In sommige gevallen wordt de vuurschaal of vuurkorf dan ook rechtstreeks vanaf het atelier, waar de vuurkorf gemaakt wordt, opgestuurd naar de klant.
Wat is de levertijd?
Wij doen onze uiterste best om de bestelling zo spoedig mogelijk bij je af te leveren. Mochten wij om wat voor reden dan ook deze levertijd niet halen, dan brengen wij je hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte.
Bij sommige producten kan een afwijkende aflevertijd staan omdat bijvoorbeeld eerst geassembleerd moeten worden of geleverd worden op een pallet.
Kan ik mijn product retourneren?
Het kan wel eens voorkomen dat je een bestelling retour wilt sturen. Wellicht omdat het product toch niet bevalt of misschien is er een andere reden is waarom je de bestelling toch niet zou willen hebben. Wat de reden ook is, je hebt het recht om je bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren.
Meer lees op onze pagina Recht op retourneren.
Welke betaal mogelijkheden zijn er?
Wij bieden diverse betaalmethoden aan waaronder iDeal, PayPal, CreditCard, Achteraf betalen en diverse betaal methodes voor onze Belgische klanten.
Alle betaalmethodes worden via onze betalingsprovider Mollie afgehandeld.
Mollie maakt gebruik van SSL waardoor de verzonden gegevens via een beveiligde verbinding worden verstuurt.
Meer informatie vind je op onze pagina Veilig betalen.
VEEL GESTELDE VRAGEN OVER VUURSCHALEN
Wat is een goede plaats voor mijn vuurschaal?
Plaats je vuurschaal op een zo open mogelijke plek. Zorg ervoor dat er altijd bluswater in de buurt is.
Veiligheid staat altijd voorop bij het plaatsen van een vuurschaal. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de vuurschaal en eventuele brandbare materialen, zoals meubels of overhangende takken. Een afstand van minimaal 2 meter rondom de vuurschaal is aan te raden om brandgevaar te minimaliseren. Denk ook aan de windrichting om te voorkomen dat vonken worden verspreid naar brandbare objecten in de buurt.
Rook en windrichting
Houd bij het plaatsen van je vuurschaal rekening met de windrichting om te voorkomen dat rook in de richting van jou en je buren wordt geblazen. Plaats de vuurschaal indien mogelijk zo dat de wind de rook wegblaast van zitplaatsen en gebouwen. Dit zorgt voor een comfortabele en aangename ervaring voor iedereen in de buurt.
Kan de vuurschaal ook roesten?
Elke vuurschaal zal na verloop van tijd vormen van roest gaan vertonen. Door de temperatuurverschillen, zeker bij tuinhaarden, vuurkorven en vuurschalen, zal het staal krimpen en uitzetten. Dit is een natuurlijk proces dat niet tegen te houden is. Als gevolg van het krimpen en uitzetten van het staal ontstaan er kleine haarscheurtjes in het plaatwerk en rondom de randjes. In deze haarscheurtjes zal uiteindelijk roest ontstaan.
Ook al is er in sommige gevallen bijvoorbeeld een zwarte coating aangebracht, deze is vaak decoratief van aard en kan de roestvorming nooit volledig voorkomen. Je dient er dus altijd rekening mee te houden dat stalen of RVS of gecoate vuurschalen zullen gaan roesten.
Er zijn wel wat eenvoudige tips om roestvorming op je vuurschaal wat te verminderen of in ieder geval wat langer uit te stellen:
- Gebruik een beschermhoes
- Na gebruik in een schuur of onder een afdak plaatsen
- Je vuurschaal behandelen met ouderwetse kachelpoets of olie
Dit is o.a. te koop bij gespecialiseerde kachelwinkels, maar soms ook bij drogisterijen.
De kachelpoets kun je iets verdunnen met terpentine en vervolgens uitsmeren met een kwastje. Nadat je dit gedaan hebt, is het zaak de poets goed uit te poetsen met oude kranten.
Een alternatief voor kachelpoets kan ook zijn dat je de vuurschaal volledig behandelt met een in olie gedrenkte doek. Een haard die licht is ingevet, roest minder snel.
Hoe steek je een vuurschaal aan?
Een vuurschaal kan je het best aansteken met een groot aanmaakblok, kleine aanmaakblokjes of aanmaakhoutjes. Gebruik in ieder geval geen benzine, petroleum of spiritus. Met zulke brandbare vloeistoffen kunnen steekvlammen ontstaan, en zo is je vuurschaal natuurlijk niet gezellig meer.
Hoe gebruik je je vuurschaal veilig?
- Zet je vuurschaal op een vlakke ondergrond. Let op spelende kinderen of huisdieren.
- Zoals we al eerder zeiden: gebruik alleen aanmaakblokken/blokjes en géén benzine, petroleum of spiritus om je vuurkorf aan te steken.
- Pas op met kleding die licht ontvlambaar is.
- Hou een emmer water of zand in de buurt van je vuurschaal, of een brandblusser of blusdeken.
- Let op je vuur. Laat je vuurschaal pas achter als het vuur niet meer brandt en smeult.
Verder nog tips?
Ja hoor! Want je wilt je vuurschaal ook een beetje netjes houden.
- Zet je vuurschaal op een metalen plaat. Zo blijft je tuinvloer netjes.
- Veeg je vuurschaal schoon als je ‘m gebruikt hebt. Denk er wel aan dat je de as eerst af laat koelen. Afgekoelde as kan je in de vuilnisbak gooien, maar je kan as ook als mest voor je tuin gebruiken.
Wat is RVS?
RVS, INOX, roestvast staal of roestvrij staal is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Staal is roestvast staal als minimaal 11 tot 12% chroom en maximaal 1,2% koolstof in het materiaal zit. In contact met zuurstof uit de lucht vormt zich spontaan een chroomoxidehuid aan het oppervlak die het materiaal beschermt tegen corrosie.
Door het toevoegen van andere legeringelementen (vooral nikkel en molybdeen) neemt de sterkte en de weerstand tegen corrosie verder toe. Hierdoor ontstaan meer toepassingsmogelijkheden, maar wordt het materiaal ook duurder.
RVS is veilig en hygiënisch, sterk én licht in gewicht. Het is onderhoudsvrij en heeft een bijna onbeperkte levensduur. RVS is bovendien 100 procent recyclebaar.
De hogere aanschafkosten worden daarmee gedurende de levensduur meer dan goedgemaakt. Er bestaan meerdere soorten RVS en binnen deze soorten zijn er vele varianten.
Decovuurkorven.nl gebruikt voor haar Tuinhaarden van RVS het stevige metaal RVS 304
Wat is het beste materiaal voor een vuurschaal?
Het materiaal van de vuurschaal zegt iets over de kwaliteit en het gewicht van de vuurschaal. Vuurschalen van Corten staal zullen zwaarder en dikker zijn en hebben de eigenschap jaren lang mee te gaan door het duurzame materiaal. Een vuurschaal van blank staal is vaak dunner materiaal en zal gaan roesten als deze buiten gebruikt zal worden.
En wil je minder last hebben van roest? Neem dan een vuurschaal van RVS. Dit materiaal roest praktisch niet, is duurzaam en gaat bijzonder lang mee.
RVS is veilig en hygiënisch, sterk én licht in gewicht. Het is onderhoudsvrij en heeft een bijna onbeperkte levensduur. RVS is bovendien 100 procent recyclebaar.
De hogere aanschafkosten worden daarmee gedurende de levensduur meer dan goedgemaakt.
VEEL GESTELDE VRAGEN OVER TUINHAARDEN
Hoe kies ik de juiste tuinhaard voor mijn tuin?
Het kiezen van de juiste tuinhaard voor je tuin is belangrijk. Om je hiermee te helpen, raden we je aan de volgende factoren te overwegen:
- De grootte en indeling van jouw tuin: begin met het beoordelen van de grootte en indeling van je tuin. Grotere tuinen zijn geschikt voor grotere haarden zoals de FJOER en KNOER, terwijl kleinere ruimtes misschien beter geschikt zijn voor kleinere haarden zoals de tuinhaarden van Bonfeu.
- Kookvoorkeuren: als je een passie hebt voor buiten koken, kies dan voor een model dat verschillende kookopties ondersteunt. Met sommige tuinhaarden kun je grillen, stoven, de plancha gebruiken en nog veel meer. Als je liever alleen grilt, zijn modellen zoals de MAGMA een uitstekende keuze.
- Esthetische voorkeuren: Onze tuinhaarden zijn er in verschillende designs en afwerkingen. Kies een model dat de esthetiek van je tuin aanvult. De modellen van Goodlife zijn stoer, terwijl de FJOER een meer traditionele uitstraling heeft.
Op welke tuinhaarden passen koppelstukken en extra kachelpijpen?
Voor de meeste traditionele tuinhaarden zoals de series van Goodlife, FJOER en KNOER hebben we verlengstukken van 50 en 100 cm.
Voor de Goodlife tuinhaarden hebben we ook koppelstukken van 45 graden.
En voor de FJOER zijn er weer mogelijkheden voor een dak doorvoer van bijvoorbeeld een veranda.
Hoe kan ik een tuinhaard gebruiken om te koken?
Met de verschillende tuinhaarden van Decovuurkorven kun je op verschillende manieren koken.
Bij sommige haarden kun je een grillrooster gebruiken. Je kunt het rooster gemakkelijk in en uit de haard draaien zonder in direct contact te komen met het vuur. Het rooster kan in twee verschillende standen worden gebruikt en heeft handgrepen, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is.
Met het andere tuinhaarden is het mogelijk om er bovenop een braadpan te plaatsen. En bij andere tuinhaarden is het mogelijk om er een pizza baksteen erin te plaatsen.
Mocht je er toch niet uitkomen of meer advies wensen? Neem dan gerust contact met ons op.
Wat is de beste manier om een vuur aan te steken in een tuinhaard?
- Gebruik droog en onbehandeld hout
- Bouw het vuur stevig op in de vorm van een tipi
- Steek het vuur aan met een lucifer of speciale haardbrander
- Stook in de beste weersomstandigheden met zo min mogelijk rook
- Ben altijd veilig!
Hoe berg ik mijn tuinhaard op?
De haarden van Decovuurkorven kunnen het hele jaar door buiten blijven staan. Het wordt echter aanbevolen om na gebruik de tuinhaard schoon te maken; op deze manier heb je langer plezier van je tuinhaard..
VEEL GESTELDE VRAGEN OVER BIO-ETHANOL HAARDEN
Hoe ga je veilig met een bio-ethanol haard om?
Bio-ethanol haarden moeten volgens de bijgevoegde handleiding worden bijgevuld. Laat de haard ook goed afkoelen voordat je de haard weer bijvult. Ook moet je de haard niet laten branden wanneer je niet thuis bent of een lange tijd niet bij de haard zit.
Hoe lang brandt een bio-ethanol haard?
Hoe lang uw bio-ethanol haard brandt, hangt af van welke haard je kiest. Elke haard heeft een andere brandduur. Wij hebben haarden in ons assortiment die branden tussen de 5 en 12 uur aan één stuk.
De brandduur hangt o.a. af de grootte van de ethanol tank en hoe hoog je uiteraard de haard zet.
Hoeveel warmte geeft een bio-ethanol haard?
Dit is afhankelijk van de grootte van de haard. In ons assortiment bieden wij bio ethanol haarden aan tussen de 3 en 11 kW.
Gemiddeld produceert een bio-ethanolhaard ongeveer 3-5 kW aan warmte. Dit is ongeveer gelijk aan een kleine elektrische kachel en kan genoeg warmte leveren om een kleine tot middelgrote kamer op te warmen .
Is een bio-ethanol haard veilig?
Bij het stoken van een bio-ethanol haard en de verbranding van bio-ethanol komen geen schadelijke stoffen als rook en roet vrij. De haard hoeft dan ook niet aangesloten te worden op een rookgasafvoerkanaal. Tijdens het stoken van de haard zul je de ruimte wel moeten ventileren om de ruimte van frisse lucht te voorzien.
Hoe lang gaat 1 liter bio-ethanol mee?
Normaal gesproken gaat één liter bio-ethanolbrandstof 4 tot 5 uur mee als deze op de maximale warmtestand brandt . Als je de bio-ethanolbrandstof echter op de minimale stand brandt, kan de brandstof tot 8 tot 10 uur branden.
De kwaliteit van de bio-ethanol kan ook deels mede bepalend zijn voor de duur van verbranding.
De bio-ethanol die Decovuurkorven verkoopt is 100% biologisch:
- Geproduceerd uit rogge uit Europa
- 96,6% zuiverheid
Is bio-ethanol binnenshuis veilig?
Er zijn veel redenen waarom bio-ethanolbrandstof veilig is om binnen te gebruiken , en waarom het de betere keuze is voor binnenbrandoplossingen. Bio-ethanol is een schoon brandende brandstof – in tegenstelling tot hout, houtskool of gas is bio-ethanol een volledig schoon brandende brandstof die geen gifstoffen en vrijwel geen CO2 afgeeft.