De vuurtafel. Het ideale meubel wat buiten relaxen in de tuin nog gezelliger maakt. Wanneer je overweegt om een vuurtafel aan te schaffen zijn er diverse soorten om uit te kiezen. Maar welke soort is nou geschikt voor bij jou in de tuin? En welke voordelen hangen er aan een vuurtafel? Meer hierover lees je hier!

Soorten vuurtafels

Hout
Een vuurtafel komt in allerlei verschillende soorten en maten. Zo heb je bijvoorbeeld de houten vuurtafels. Deze stralen niet alleen gezelligheid uit in je tuin, maar geven ook voldoende warmte af. Dit is om deze reden dan ook perfect voor de koudere dagen.

Aluminium
Voor de industriële liefhebber is een vuurtafel van aluminium een goede keus. Dit materiaal zorgt voor een strakke en stoere uitstraling die overal bij past. Wat erg fijn is aan dit materiaal, is dat het een licht gewicht heeft. Vuurtafels van dit materiaal zijn daarom ook makkelijk te verplaatsen.

Dining vuurtafels
Voor een gezellig avondje eten met vrienden is een dining vuurtafel ideaal. Deze vuurtafels zijn wat hoger en daarom geschikt om met gezelschap aan te dineren.

Lounge vuurtafels
Wanneer je zin hebt om lekker buiten op uw terras te zitten kan een lounge vuurtafel erg fijn zijn om meer sfeer te geven. Zo kun je lekker onderuitgezakt relaxen op de bank en ook genieten van de warmte die deze vuurtafel afgeeft.

 

Voordelen van een vuurtafel
Er zijn een hoop voordelen die hangen aan het hebben van een vuurtafel. De belangrijkste reden is natuurlijk: gezelligheid. Het maakt niet uit wat voor seizoen het is, een vuurtafel is voor elk seizoen een eyecatcher voor je tuin. Zeker in de winter zul je erg blij zijn als je er een in je tuin hebt staan.

Daarnaast is een vuurtafel ook heel veilig. Zeker als je een vuurtafel op gas aanschaft. Bij deze vuurtafel heb je namelijk geen last van as of houtvonken. Om deze reden laat het ook geen rotzooi achter.
Zoals al is gezegd zijn er veel verschillende soorten vuurtafels beschikbaar. Dit geldt dan ook voor de kleuren en vormen. Rond of vierkant? Voor ieder wat wils.
En dan het voordeel wat naast het veilige aspect ook erg belangrijk is, het is gebruiksvriendelijk. Je hebt zelf de controle over hoeveel warmte je wilt dat een vuurtafel afgeeft.

Hopelijk heb je hiermee een duidelijk beeld gekregen over de mogelijkheden van het aanschaffen van een vuurtafel. Bekijk ons assortiment voor de vuurtafels die wij aanbieden!