De Amerikanen behoren tot de eersten die barbecueën tot een eetcultuur maakten. Nog voor de oprichting van de diverse staten, waren de Amerikanen al dol op de barbecue; ze roosterden bijvoorbeeld hele zalmen aan stokken boven een open vuur. Het Amerikaanse eikenhout werd hierbij als brandstof gebruikt.
Grillmethode: barbecue direct hoog vuur op 200-230 °C en een directe gemiddelde warmte van 175-230 °C. Grilltijd: 15 min.
Dit gerecht is voor 4 personen en meer bedoeld als bijgerecht.

 

Ingrediënten pulled chicken met spicy tomatensaus:

  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 eetlepel cayennepeper of chillipoeder
  • 750 gram kippedijfilet
  • arachide of olijfolie
  • 1 zak tortilla chips naturel

Voor de saus:

  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 2 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 eetlepel honing
  • 75 ml srirachasaus of zoete chilisaus

Zo maak je het

  1. Meng de paprikapoeder met de cayennepeper. Wrijf de kip in met olie en bestrooi met het paprikacayennemengsel.
  2. Verhit de olijfolie voor de saus en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de overige ingrediënten voor de saus toe en kook zachtjes 7-8 minuten.
    Pureer met een staaf mixer tot een gladde saus.
  3. Rooster het kippenvlees op de barbecue in circa 15 minuten gaar. Trek de kip daarna met 2 vorken in plukjes uit elkaar.
    Serveer de pulled chicken met een deel van de saus erdoorheen. Geef de rest van de saus en de tortillachips apart erbij.