Spoel om te beginnen de spareribs af onder de kraan om alle losse deeltjes, botsplinters en gruis te verwijderen. Dep de spareribs droog met keukenpapier. Snij met een scherp mes al het overtollige vet en kleine loshangende stukjes vlees weg, dit verbrand alleen maar en dat is zonde voor de totale smaak. Grillmethode: Indirecte lage warmte ongeveer 150 ˚C Marineertijd: 3 uren. Voorbereidingstijd: 30 minuten. Grilltijd: 4-5 uren
Ingrediënten spareribs met zoete gember-soja glazuur:
- 120 gr bruine suiker
- 125 ml sojasaus
- 125 ml ketchup
- 125 ml droge sherry
- 2 eetlepels fijngehakte verse gember
- 1,5 teen fijngehakte knoflook
- 2 spareribs (klaar voor gebruik)
Zo maak je het
- Roer in een grote schaal de ingrediënten voor de marinade door elkaar.
- Leg de ribben naast elkaar op een groot bakblik en giet de marinade erover. Keer de ribben om zodat ze gelijkmatig met marinade worden bedekt. Dek ze af en zet ze 3 uren in de koelkast. Keer ze af en toe. Neem de ribben van het blik en giet de rest van de marinade in een schaal. Laat de ribben voor het grillen minstens 30 minuten op kamertemperatuur rusten. Bereid je barbecue voor op indirecte lage warmte. Dit kan een barbecue zijn op houtskool of gas.
- Borstel het grillrooster schoon. Gril de ribben, 2 uren boven indirecte lage warmte met gesloten deksel. Neem de ribben van je barbecue, bestrijk ze aan beide kanten met marinade, wikkel ze in aluminiumfolie en gril ze nog 2-3 uren tot dat beender uiteinden ongeveer 6 mm uitsteken en het vlees zo mals is dat je het met de vinger los kunt maken.
- Wikkel de ribben opnieuw in aluminiumfolie en laat ze op een groot bakblik 30 minuten rusten. Snijd de ribben los en serveer ze warm.
GRATIS VERZENDEN BOVEN 99,-
RUILEN BINNEN 30 DGN
ACHTERAF BETALEN
Gratis verzenden boven 99,-